2021-03-24

DSS Hälsa lanserar ett trendskifte inom vårdförsäkring i Sverige

Den danska sjukvårdskoncernen Sundhedsgruppen etablerar sig nu på den svenska marknaden och vill genom DSS Hälsa AB utmana branschen för vårdförsäkringar i Sverige.

VD i DSS Hälsa, Henning Haga

Detta gör de genom att DSS Hälsa tar sig an hela ansvaret för patienten, samt hjälper och vägleder patienten genom hela behandlingsresan.

"DSS Hälsa är först med att erbjuda en ny generation av vårdförsäkringar. Genom en effektiv personlig rådgivning, snabb handläggning & navigering inom både offentlig och privat vård.

Vi levererar mer än bara en vårdförsäkring. Den försäkrade får hjälp även när försäkringens villkor inte ersätter en åkomma, vi säger inte nej. Vi omfamnar ansvaret att vara den försäkrades vårdnavigator, tills dess att all nödvändig behandling är genomförd med en trygg vägledning genom hela behandlingsresan från första samtalet till avslutad behandling. Detta är unikt och nytt på den svenska försäkringsmarknaden. Samtidigt hoppas vi att vi kan sätta nya standarder för hela branschen.''- säger VD i DSS Hälsa, Henning Haga.

"Hälsa är vår drivkraft och har gjort oss till Danmarks, och nu, Nordens största leverantör av vårdförsäkring"- tillägger vidare Henning Haga.

Han menar att i Sverige, som i övriga Norden, är offentlig vård en viktig nyckel till att medborgarna känner en trygghet och tilltro till hela samhällssystemet. Offentlig vård är ett unikt erbjudande, men stödet i processen till att komma till rätt till vårdgivare, i rätt tid, till rätt förutsättningar är inte alltid enkelt för den enskilda individen. I vissa fall medför detta en brist i tillgänglighet och kvalitet för olika typer diagnoser och behandlingar.

DSS Hälsa ser därför en möjlighet att introducera sitt koncept där behandlingsförloppet mellan privat och offentlig behandling integreras vilket blir unikt på marknaden. Sedan etableringen 2012 har DSS vuxit varje år genom utveckling av innovativa verktyg så patienter kommer smidigt igenom alla vårdprocesser. Vi har kontinuerligt vidareutvecklat vår interna vård- och hälsoprofessionella expertis;

Hälsoteamet hos DSS Hälsa består av läkare och sjuksköterskor, samt psykologer och fysioterapeuter med lång erfarenhet från olika medicinska områden inom sjukvården, likväl akutvård. Hälsoteamet ser till att våra kunder enkelt, smidigt och effektivt går igenom vårdsystemet.

DSS Hälsa vill genom att erbjuda en unik prisvärd kostnadseffektiv vårdförsäkring, bidra till mer välmående medarbetare och mer hållbara, innovativa och konkurrenskraftiga företag. "Välmående medarbetare skapar välmående företag och organisationer! Det är dags att även svenskarna får ta del av trendskiftet med hjälp av vår unika vårdförsäkring" säger Henning Haga.

Fakta om DSS Hälsa AB och Dansk Sundhedssikring A/S

  • Systerbolag till Dansk Sundhedssikring som etableredes år 2011
  • År 2020 marknadsledare i Danmark med 350.000 vårdförsäkrade fördelat på 8000 kundföretag
  • Årlig tillväxt 30 procent sedan etableringen
  • 2012 var omsättningen 15 miljoner kronor
  • 2020 låg omsättning på 598 miljoner kronor
  • 2020 Sundhedsgruppen (koncernen) total omsättning 761 miljoner kronor
  • 2021 Etableras DSS Hälsa AB i Sverige
  • Sundhedsgruppen A/S som utöver Dansk Sundhedssikring och DSS Hälsa också består av vårdnätverksbolaget PrimaCare vilka erbjuder paketerbjudande inom fysioterapi, kiropraktik och psykologi, samt företagets nyaste satsning, VitalityGuard, som är ett digitalt coachprogram för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos de anslutna företagens medarbetare.

 

Kontaktinformation

För ytterligare information och uppgifter, kontakta Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, 0045 53 85 07 70.

Läs våra senaste nyheter

Företag